søndag 18. mars 2012

February lady sweater!Hipp hurra! Dette er det første, såpass store plagget jeg har strikket på et par år! Det har gått stort sett i småting på grunn av ugreie skuldre og armer, så dette er nesten en liten merkedag! february-lady-sweater er gratis mønster på ravelry, strikkes fra halsen og utover med raglanøking og veldig greit hullmønster. Enkel og morsom jakke å strikke! Denne tror jeg blir mye brukt utover våren..


Jeg brukte Rowan Lima, 84% baby alpaca, 8% merino og 8% nylon, jeg syntes det var drøyt å strikke av, det gikk med bare 327 g. Strikket på pinne 5 mm. Ser ut til å være et godt garnvalg, det var godt å strikke av og fargen er veldig fint melert, men med tidligere erfaring i forhold til "strekk og voks" så strikket jeg nok armene litt korte.. Spent på hvordan det oppfører seg etter vask, jakka er lett og myk nå. Men vask må det bli, jeg var nemlig så "uansvarlig" at jeg la et glass med ripsgele i strikkenettet, og det gikk ikke bra! Håper en runde i Soak-balja løser det.. Jeg pleier ikke å vaske strikketøyet når det er ferdig sånn uten videre, men burde jeg det?
Hva med dere? Vasker/ skyller opp og evt. blokker dere alle ferdige strikketing??

9 kommentarer:

 1. Så flott den ble! Kommer helt sikkert til å bli mere brukt enn min...

  Jeg vasker/blokker det meste når det er ferdigstrikket, i hvert fall alt med hullstrikk, det blir så mye åpnere når det har fått en liten strekk. Ellers strikker jeg skrekkelig ujevnt, så en vask gjør underverk for jevnheten på glattstrikk. Rillestrikk er det ikke alltid jeg vasker før bruk.

  Som regel legger jeg det bare litt i bløt med ullvaskemiddel, skyller et par ganger og kjører det på skånesentrifugering i vaskepose.

  SvarSlett
 2. Ååå, den ble lekker :D

  Ang. vottene du lurte på så kommer jeg ikke på noen oppskrift i farten, men skal si ifra hvis jeg finner noe :D

  Ha ei flotte uke :D

  SvarSlett
 3. Åh... lekker jakke i nydelig farge!!! åsså så flott den var til gravid magen!!! Den må jeg nok strikke til neste svangerskap:-)

  SvarSlett
 4. Å så bra! Du e jo superflenk :) -Gro

  SvarSlett
 5. Så fin den ble! Sikkert veldig god og myk også! :)

  SvarSlett
 6. Fin jakke i en lekker farge! Jeg strikket også en sånn, men valgte nok helt feil garn :(. Skjønner at du venter tvillinger også, så koselig :)

  SvarSlett
 7. Så fin den ble!!Gratulerer...Godt jobba.Ønsker en flott uke.

  SvarSlett
 8. Hihi, ja det er et sjokk å få vite at man venter tvillinger :) Det har vært tøft, men nå er de i en herlig alder (de blir 3 i april). Lykke til!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hyggelig hilsen!