torsdag 8. august 2013

Sommerstrikk og ferieminner!

Sommerferien er ugjennkallelig over! Mannen på jobb, jentene i barnehage, (også de små, ja!!) Bare jeg og poden som venter på skolestart. Vi hadde tre flotte uker i nord med mange turer i skog og mark og byturer både til Tromsø og Harstad.


På Hurtigruten Nord Norge på vei til Tromsø.


Utsikt fra gården i kveldssol, her er kl nesten elleve om kvelden.

Den beste suveniren etter ferien må være 1,3 kg selvplukkede multer! Verdt sin vekt i gull!
Nest siste kvelden gikk jeg opp til Heiavarden. (Og holdt på å utsette flybilletten når jeg kom ned igjen!!)

Og jada, det ble betydelig mer håndarbeid i ferien enn det har blitt hele det siste året!

Og sommer betyr gjerne mer hekling for min del..


En klut i mandarin petit, helt enkel, bare staver.Også et par grytekluter, i kornblomst mønster(?). Det er nå en sånn gammeldags teknikk som jeg har lært av tanten.. Og når jeg møtte denne tanten i sommer ble jeg minnet på disse gryteklutene, siden hun strikket på et par selv! Jeg hadde jo lagt igjen litt restegarn, så disse er strikket i Pt petunia og Drops bommull-lin, tror jeg! Disse fikk bli igjen på kjøkkenet på gården og ble på den måten en sommergave til svigermor!


Når vi var i Tromsø var jeg innom Snarby strikkestudio og fant et nøste med noe bomull/acryl med litt paljetter. (Navnelappen er borte for lengst!) Garnet var flott til et par pulsvanter, men passformen er sånn passe! Brukte en Drop soppskrift, men jeg tror det er kobinasjone garn og oppskrift som gjør de litt rare, de sklir sammen i den nederste delen.

I tillegg har jeg heklet et halvt sjal - opprekt! (For tynn heklenål)
Og en lue til frøken fire-øg-et-halvt - opprekt! (Ville ikke passet!)
Sånn er livet!

Men noe av det deiligste med ferietid er at at det blir mer tid til for eksempel dette:


Såkalte "unødvendige" ting! Alle de småtingene som blir nedprioritert og valgt bort i hverdagen..

Hva "kaster" du tiden bort på når du har muligheten?

4 kommentarer:

 1. Grytklutene er vel i vevstrikk? Mamma strikker mange av dem - utrolig fine og gode :) når jeg har muligheten bruker jeg vanvittig mye tid på å vandre fra veranda til veranda og være sosial, treffer utrolig mange slektninger og venner :) også legger jeg klokka bort, så jeg kaster rett og slett bort mitt forhold til tida og bare nyter! ;)

  SvarSlett
 2. Ja, jeg vet det kalles vevstrikk, men jeg mener å ha hørt betegnelsen kornblomst mønster også.. Mulig jeg roter! Men finnes det flere typer vevstrikk??

  SvarSlett
 3. Her ble det mindre strikking enn vanlig i ferien, det fristet bare ikke etter å ha holdt på hele dagen med diverse prosjekter. Men neglelakk ble det tid til! :)

  SvarSlett
 4. For en flott ferie dere har hatt! Godt å få tid til det man ikke rekker ellers i ferien!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hyggelig hilsen!