lørdag 13. juli 2013

Fjelltur og biltur!


Når man ferierer i en landsdel med vakker natur og mektige fjell som med litt innsats lar seg bestige, kan jeg ikke bare sitte med strikketøyet i fanget!

Her er vi på veg opp til Middagsfjellet i Sørreisa, midt i Troms. Flott utsikt mot Finnsnes og Senja i bakgrunnen.


Man kan ikke bare gå med nesa pekende oppover for å se på utsikten! Det var masse nydelig rødsildre og fjellroser på bakken. Tenk at disse små vakre blomstene vokser så villig i det karrige, harde  klimaet! De kommer virkelig til sin rett der de står!
Dette må da være en orkidè?? Vakker er den og hvis noen vet hva den heter setter jeg pris på om de vil fortelle det!Vi nådde toppen! Poden på snart sju år imponerte! Vi hadde ikke gått fortere uten han! På toppen sto vi ett minutt for fotografen, før vi "blåste" litt lenger ned for nistepause! (874 m.o.h. tilfelle det var vanskelig å lese skiltet! ;-))Dette er Husøy, kjent for mange fra tv-serien "Da damene dro". Men ikke visste jeg at øya var så lita og  naturen så spektakuler!! Øya ble ikke bebodd før på 50-tallet og da fordi de valgte å legge elektrisitet ut dit heller enn på Senja-sida! Nå bor det omtrent 450 sjeler på Husøy. (Kilde: Svigerfar.) For å komme til Husøy må man over Senja, som er Norges nest største øy, og det mangler heller ikke på imponerende natur og flotte postkortbilder her!


Jeg har både strikket og heklet også, men det får jeg komme tilbake til!

Ha det fint!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hyggelig hilsen!