tirsdag 24. april 2012

På`n igjen og pyttsan pytt!

Ja, det er nok mulig jeg var litt sliten i går kveld når jeg blogget om det mislykkede prosjektet..
Jeg vet jo veldig godt at strikkefasthet og garnets løpelengde har betydning for størrelsen på det strikka plagget, men jeg er fortsatt forundret over at jeg fikk forskjellig strikkefasthet på de to strikkeriene...!

Vel, vel, med en svak fornemmelse av å virke litt dum tar jeg fatt på et nytt blogginnlegg! Det gule cotton glace garnet blir nok liggende litt på vent; det er ingenting som en total skivebom og litt opprekking for å få bukt med motivasjonen!

Jeg har nå en del ting liggende som begynner å få litt ufo-preg over seg...Hvor lenge må egentlig et strikketøy ligge urørt før det blir en ufo??
Jeg har en monsterbukse til lille niese, et tørkle-sjal til meg selv etter innfallsmetoden..
Også skal jeg strikke en sparkebukse i lys grønn Lanett til en venninne-baby som kommer på sensommeren (god tid!)

Men jeg ble så inspirert av annes røde prosjekt at jeg dykket ned i garnlageret for å se hva som egentlig fantes!
Og nå er jeg veldig klar for å starte et "rosa/lilla prosjekt"!
Her er det 450g Brilla, 100g mini palett, 100g soft cotton, et nøste Svale, et med noe alpakka, litt Triplex(!) og diverse andre rester.. Ca èn kilo garn tilsammen.
Og ideene begynner også å komme! Jeg kan ikke la være!
Dessuten er strikkingen litt ekstra lystbetont om dagen, siden den fungerer som belønning i min veldig strukturerte eksamens-leseplan! Som jeg faktisk holder meg til!
De to første eksamenene er bare to uker unna, så nå er det fullt fokus! Tvillingene kommer når de kommer og lar seg ikke planlegge, så jeg leser og står på i håp om å rekke alle fire (!) eksamenene!

Fortsettelse følger! ;-)

5 kommentarer:

 1. Så gøy å se dine prosjekter! Jeg gleder meg til fortsettelsen!

  SvarSlett
 2. Hei, å takk for koselig besøk :)
  Bror og søster luene kan du lage av hvilken som helst garn og pinner. Du legger bare opp rett antall masker for ditt garn, strikker til litt under den lengden hodet har til der det svinger in, så feller du 7-8 masker jevnt rundt, strikker 6 omg - feller 7-8 masker, sånn gjør du helt til den er lang nok :) Pass på å ikke strikke for stor strls :)Noen ganger har jeg flere omg mellom fellingene mot slutten for å få extra lang "hale" :) Pynt av hjertens lyst :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det var særlig den fellingen i toppen som var grei å få litt tips på! Luene dine er så fargerike og fine med pynt og knapper! :-)

   Slett
 3. Dette var koselig, Christine. Luene var kjempefine.
  Nå er du ikke så langt borte plutselig.
  Klem fra svigermor

  SvarSlett
 4. Oioi, her var det mye spennende og inspirerende garn! OG enig med deg, Annes røde prosjekt var virkelig inspirerende. Må bare fullføre noen påbegynte ting, så tror jeg jammen jeg skal ta et dypdykk selv!

  Tusen takk for tips angående ullallergi på bloggen min. Du har nok helt rett i at syntetisk ikke puster. Og gav meg noen nye gode tips om eksklusivt garn som må testes ut. en gang. (o:

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hyggelig hilsen!