tirsdag 10. september 2013

Breezy summer skirt in early fall!En eller annen gang mens jeg var i feriemodus med skuldrene langt nede og masse deilig strikketid, kom jeg visst til å love den største prinsessa å strikke skjørt til henne!
Og etter litt research i garnlageret og rundtomkring endte jeg opp med breezy-summer-skirt , gratis oppskrift på ravelry. Skjørtet ble ønsket i lilla og/eller rosa og i garnlageret fant jeg vellagret og godt modnet brilla i flere rosa nyanser. De ble godkjent, men for å komme nærmere strikkefastheten i oppskriften tok jeg med en tråd babyull.


 Så da har jeg brukt tre farger brilla og to farger babyull (Gjestal og Dale) for å prøve å få fargene til å skli litt mer over i hverandre. Strikket på pinne 4,5.
Jeg fikk prøvd meg på provisional cast-on for første gang, det var jo ikke så vanskelig! Veldig greit å slippe å sy til linningen.
Også strikket jeg blondekanten nederst direkte på skjørtet, istedetfor avfelling (Heter vel noe spesielt det også??). Det gikk litt smått, men veldig fin metode!
I linningen tredde jeg i knapphullsstrikk med en knapp, så kan det reguleres og forhåpentligvis passe lenge!Prinsessa er fornøyd, så da er det jo vel og bra, men jeg synes skjørtet ble litt tungt i det doble garnet. Veldig ålreit oppskrift så jeg kunne tenke meg å strikke et ensfarget i tynnere garn.

Fare for at dette blir utslitt; hun sa hun skulle bruke det hver dag...!

2 kommentarer:

 1. Så nydelig skjørt du har strikket, skjønner godt at veslefrøkna vil bruke det hver dag. Og så er det rosa i tillegg, da må det jo bli perfekt.

  Takk for hyggelig kommentar hos meg. Du skriver at du har Rowan felted tweed liggende, og da må du bare prøve det. Jeg synes det er et herlig garn og veldig godt å strikke av. Drøyt er det også.
  Ha en fin uke videre :)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for kjempekoselig besøk inne hos meg, å du har rett - strikkinga går som en lek.... Den der syinga derimot ;)
  Dette skjørtet var bare nyyyyyydelig :) Å de store pulsvantene var kjempefine, hadde sikkert passet mine pølsefingre. Har lavt stoffskifte så de hovneropp utover dagen. Kos deg med rapport skriving - å hurra, snart er det jul :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hyggelig hilsen!