tirsdag 10. september 2013

Breezy summer skirt in early fall!



En eller annen gang mens jeg var i feriemodus med skuldrene langt nede og masse deilig strikketid, kom jeg visst til å love den største prinsessa å strikke skjørt til henne!
Og etter litt research i garnlageret og rundtomkring endte jeg opp med breezy-summer-skirt , gratis oppskrift på ravelry. Skjørtet ble ønsket i lilla og/eller rosa og i garnlageret fant jeg vellagret og godt modnet brilla i flere rosa nyanser. De ble godkjent, men for å komme nærmere strikkefastheten i oppskriften tok jeg med en tråd babyull.


 Så da har jeg brukt tre farger brilla og to farger babyull (Gjestal og Dale) for å prøve å få fargene til å skli litt mer over i hverandre. Strikket på pinne 4,5.
Jeg fikk prøvd meg på provisional cast-on for første gang, det var jo ikke så vanskelig! Veldig greit å slippe å sy til linningen.
Også strikket jeg blondekanten nederst direkte på skjørtet, istedetfor avfelling (Heter vel noe spesielt det også??). Det gikk litt smått, men veldig fin metode!
I linningen tredde jeg i knapphullsstrikk med en knapp, så kan det reguleres og forhåpentligvis passe lenge!



Prinsessa er fornøyd, så da er det jo vel og bra, men jeg synes skjørtet ble litt tungt i det doble garnet. Veldig ålreit oppskrift så jeg kunne tenke meg å strikke et ensfarget i tynnere garn.

Fare for at dette blir utslitt; hun sa hun skulle bruke det hver dag...!