søndag 22. juli 2012

Spesialpakkeservice #2



Noen ganger går ønsker i oppfyllelse!
Etter å ha sett mange fine modeller fra "The bird collection" av Helga Isager ønsket jeg meg veldig denne mønsterboken! Nå har det seg sånn at svigermor er bestevenninne med innehaveren av "Den blå dør" i Kristiansand og hun igjen jobber hos Marianne Isager i Tversted i Danmark og plutselig dumpet denne og et hefte som er halvparten av boken "Hønsefødder og gulerødder" ned i min postkasse! 
Tusen takk, snille Torhild!


Lille storesøster på tre og et halvt har allerede "bestilt" genseren som er avbildet utenpå, 
og den kunne faktisk vært morsom å prøve; 
jeg tror man begynner med de firkantene på magen og så strikker utfra de..!



På fredag eksperimenterte jeg med hell (for en gangs skyld) over en kakeoppskrift! Jeg ville lage jordbær kladdekake som jeg fant i lev landlig, men uten eggene. Jeg har allerede brukt oppskriften på studentmuffins et par ganger og de er supre! 
Så med muffinsrøra som basis og litt mer sukker heiv jeg den i ei form, la jordbær oppå og høvla med ostehøvel litt melange uten melk på toppen.
Steketid ca, 40 min. og den ble gjennomstekt men veldig saftig og god!
-Og oppspist!

Håper dere har og har hatt ei fin helg!


fredag 13. juli 2012

Et innlegg i forbifarten!

Joda, jeg strikker fremdeles! Jeg trenger vel ikke gå i detaljer om hvor ofte eller hvor mye av gangen, men med fire barn under seks år, hvorav to er 11 uker gamle, skal jeg ikke klage!

Nå har vi vært hjemme i to uker og det er deilig!
Jeg "trives" med nattevåk, pupp, flasker, gulp og bæsjebleier! I løpet av et år, halvannet, har jo mye av det avtatt allerede...!
Så når ei fremmed dame i butikken så på tvillingvogna, smilte overbærende og sa: "Å Gud, for en jobb!" kjente jeg at jeg ble litt provosert. Jeg så på henne og svarte: "Neida, det er mest kos!"

Og det er det virkelig, dessuten er vi veldig heldige som har to nydelige babyer!

Over til strikkinga; det sist ferdigstilte er et par pulsvanter i Rowan wool cotton 4 ply.
De kan med rette kalles "resteprosjekt", min mor donerte restene etter teppene hun lagde til småjentene.
Strikket etter ide-prinsippet, 44 masker, to rette og to vrange, med en rett omgang i fargeskiftet for litt penere overganger.

 Jeg satte bare av noen masker til tommel og strikket ikke noe tommelkile. Jeg begynte faktisk ved fingrene, siden jeg ikke visste hvor langt garnet rakk, så fikk jeg tommelhullet på plass. Fargene er ikke så gærnt gjengitt, men den blågrønne er litt mer grønn..



Teppene fra mormor blir flittig brukt!
Her slutter blogginnlegget brått, noen krever pupp!

God sommer folkens! :-)